Wij zijn op zoek naar nieuwe inzendingen! Voor het eerste nummer van 2017 zoeken we inzendingen in het kader van Pallaksch. Deadline: 31 maart 2017. Lees er hieronder alles over.

Lees meer

Najaar 2016 diende de Kluger Hans redactie bij het Fonds voor de Letteren een subsidieaanvraag in voor de jaren 2017 tot 2020. We waren heel blij en trots toen we eind december een positief antwoord ontvingen. Dit wil zeggen dat we de komende jaren volop de kans krijgen om ons redactioneel beleid met de nieuwe accenten te verwezenlijken.

Centraal staat de omslag van een tijdschrift met abonnees naar een literair platform voor actieve leden, lezende schrijvers en schrijvende lezers, fijnproevers van het nieuwe en onverwachte. Een spel met het woord – op papier, op het podium, online – is waar het bij Kluger Hans om gaat.

Kluger Hans versterkt op die manier de komende jaren zijn unieke functie binnen de Nederlandse letteren als boorplatform voor nieuw talent. Maar Kluger Hans wil meer dan ontdekken, we leggen ook de nodige verbanden. Op papier, online en tijdens evenementen brengen we schrijvers in contact met lezers, beelden schurken tegen woorden aan, de bestaande literaire infrastructuur (van uitgeverij tot evenementenorganisator) wordt geconfronteerd met de nog onbekende marges van de literatuur.

Word lid van het woord! Proef, tast, ruik in 2017 en ontdek wat de literatuur van de toekomst brengt.

Nieuwe hoofdredacteur, nieuwe redactie

Tijdens het Letterkundig Déjeuner op 27 november werd Jonas Vanderschueren formeel benoemd tot hoofdredacteur van Kluger Hans. Hij volgde niet alleen Pim Cornelussen op als hoofdredacteur, maar bracht ook een volledig nieuwe redactieploeg aan het roer van Kluger Hans. Hier kan je zien wie er nu meewerkt aan ons tijdschrift.

Word lid!

De nieuwe redactieploeg voert meteen een paar belangrijkste veranderingen door. Kluger Hans verschijnt vanaf 2017 twee keer per jaar, maar wordt een pak dikker. Tegelijkertijd organiseren we een nieuw jaarlijk evenement: het Literair Reservaat.

We blijven een literair boorplatform op opkomend en onbekend talent. Om die band met de literaire underground te versterken bieden we vanaf 2017 geen losstaande abonnementen meer aan. In plaats daarvan wordt het mogelijk om lid te worden van Kluger Hans. Waarom we die beslissing namen, lees je hier. Wie nu lid wordt, ontvangt gratis KH #31 ‘De Val’ bij zijn lidmaatschap.

Word lid van Kluger Hans! Ontvang een jaarabonnement op Kluger Hans, toegang tot het Literair Reservaat én korting op alle Literaire Schurften.

Waarom een lidmaatschap en geen abonnement? In plaats van een commerciële transactie, willen we een dialoog creëren. Zo wordt het mogelijk om lid te zijn van een gemeenschap van schrijvers en lezers, denkers en doeners, muzikanten en kunstenaars. Wij als redacteurs cureren een platform voor woordkunst, maar willen dat meer en meer in samenwerking doen met onze leden. Daarom nodigen we iedereen uit om samen deel te nemen aan Kluger Hans en lid te worden van het woord. Vanuit een pretentieloos, maar ook compromisloos geloof in de kracht van de verbeelding en het belang van het literaire woord.

Hoe? Lid worden kan het gemakkelijkst door hier te klikken.